21/6/05

9η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ
Ξέρουμε το κλίμα της φανερής και υπόγειας τρομοκρατίας σε πολλές τράπεζες, τις πιέσεις και τις απειλές. Ζούμε κι εμείς τα ίδια οικονομικά προβλήματα και ασφυκτικές υποχρεώσεις, που κάνουν το μεροκάματο πολύτιμο, και εξ αυτού την απεργία ιερή και με μεγάλο κόστος. Γνωρίζουμε και συμφωνούμε με τις ενστάσεις σας για την πορεία και τους συνδικαλιστές της ηγεσίας της ΟΤΟΕ.
Θεωρούμε ότι ο εργαζόμενος της τράπεζας δεν είναι ο υψηλόμισθος manager ή ο ψωνισμένος γιάπης που, ενώ παίρνει τρεις και εξήντα, νομίζει ότι έχει κοινά συμφέροντα με την τράπεζα και του ανοίγονται λαμπροί ορίζοντες αν δώσει την ψυχή του για τα κέρδη της. Είμαστε όλοι εμείς που θέλουμε να έχουμε δικαιώματα και ασφάλεια, να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια και να μπορούμε να ζούμε από μία δουλειά. Η υπόθεση του ασφαλιστικού αφορά και θίγει όλους εμάς. Μην αισθάνεστε ενοχές για τις κατηγορίες περί προνομιούχων. Τα δικαιώματα δεν είναι προνόμιο. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει για να πάμε όλοι στον πάτο. Για όλους εμάς λοιπόν: Καλύτερα 15 μέρες παραπάνω απεργία, παρά 15 χρόνια αργότερα με σύνταξη πείνας!

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ;
Η θέληση για ένα ενιαίο ταμείο ασφάλισης με τις ανώτερες κατακτήσεις για όλους χωρίς διαχωρισμούς, αφορά όλους μας, νέους και παλιούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, ασφαλισμένους σε ειδικά ταμεία ή στο ΙΚΑ, εργαζόμενους κρατικών ή ιδιωτικών τραπεζών. Μας ενώνει, μας δυναμώνει και επεκτείνει τα δικαιώματα σε όλους. Έτσι, θα κερδίσουν και αυτοί που είναι στο ΙΚΑ και θα κατοχυρωθούν όσοι έχουν ειδικά ταμεία.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. απάντησε με το νομοθετικό πραξικόπημα στην αντίθετη κατεύθυνση. Καταργεί δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, διαλύει ταμεία κτισμένα από τον προηγούμενο αιώνα, απαλλοτριώνει την περιουσία τους, χωρίζει τους εργαζόμενους σε νέους και παλιούς. Αντλεί αλαζονεία από την ουσιαστική συναίνεση της αντιπολίτευσης και τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Αυτό δε σημαίνει ότι η πολιτική τους είναι ανίκητη. Δεν θα τους περάσει. Υπάρχει ο δρόμος της ενωμένης-μαζικής πάλης των εργαζόμενων, για να μην περάσει αυτό το αντιδημοκρατικό-αντισυνταγματικό πραξικόπημα, για να επεκτείνουμε και κατοχυρώσουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους. Μην έχετε αυταπάτες ότι αν περάσει θα σταματήσουν. Θα ακολουθήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ελαστικό ωράριο, ο ελαστικός μισθός και θα γίνουμε ο εργαζόμενος-λάστιχο. Να μη γίνουμε και με ελαστική συνείδηση. Θέλουν ένα εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να νικήσει και να εμπνεύσει όλους. Ο κλάδος, που κέρδισε με αγώνες το πενθήμερο και το ενιαίο μισθολόγιο, δεν μπορεί να επιτρέψει τον 21ο αιώνα να ξεπουληθούν τα δικαιώματα των νέων για ασφάλιση, να οδηγηθούμε όλοι σε συντάξεις πείνας στα εβδομήντα, να διαλύονται ασφαλιστικά ταμεία.
Για να γίνει αυτό, απαιτείται να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι απέναντί τους. Νικάμε όταν αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο με αποφασιστικότητα και τόλμη, όταν απαιτούμε αυτά που μας ανήκουν. Χωρίς παζάρια ή εκπτώσεις στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, χωρίς αυταπάτες για τα όρια και τους συμβιβασμούς των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Ο αγώνας στα χέρια των απεργών σημαίνει ενεργητική συμμετοχή, με γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές, γνώμη για τα αιτήματα και τις μορφές.

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ - ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
âΣύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στην ηλικία των 55 και στα 20 χρόνια δουλειάς για μητέρες με ανήλικα ή εργαζόμενους σε ανθυγιεινά επαγγέλματα.
âΊδια όρια για όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς.
âΣύνταξη ίση με το μισθό εξόδου, συνδεδεμένη με τις αυξήσεις των μισθών των εν ενέργεια υπαλλήλων.
âΝα καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
âΝα καταβληθούν τα τεράστια ποσά, που έχουν κλέψει και συνεχίζουν να κλέβουν εργοδότες και το κράτος.
âΝα αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές στα επίπεδα των ταμείων της Εθνικής.
Με τις διεκδικήσεις και τον αγώνα μας συμβάλλουμε, ώστε από κοινού όλοι οι εργαζόμενοι να κατακτήσουν Ενιαία Κοινωνική Ασφάλιση με αυτό το περιεχόμενο.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ : ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ : ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! - ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ