22/6/05

10η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !

Το νομοσχέδιο αποτελεί :
ü πραξικόπημα, που καταλύει συλλογικές συμβάσεις, διαλύει όλα τα ταμεία, ληστεύει την περιουσία τους, καταργεί ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώνει τις επικουρικές συντάξεις μέχρι 45%, αυξάνει τα όρια ηλικίας, ξεπουλάει τα δικαιώματα των νέων στην ασφάλιση, ακυρώνει τις προσδοκίες για ασφαλιστική ενοποίηση όλων στις ανώτερες κατακτήσεις, αφού δεν μένει καμιά και ισοπεδωνόμαστε όλοι προς τα κάτω.
ü χαριστική πολιτική απαλλαγής υποχρεώσεων των τραπεζιτών, που ήδη αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Μείωση εργοδοτικών εισφορών σύνταξης για τις τράπεζες, που έχουν ειδικά επικουρικά, από 17,67% μέχρι 21,25 %. Μεταφορά αυτών των υποχρεώσεων στο ήδη ελλειμματικό ΙΚΑ, που σημαίνει ότι σύντομα θα επικαλεστούν την ανάγκη και άλλων περικοπών.
ü πολιτική πυγμής της κυβέρνησης, που αντλεί αλαζονεία από τη συμμαχία εργοδοτών και Ε.Ε και την ουσιαστική συναίνεση της αντιπολίτευσης. Πολιτική παροχών και απαλλαγών για βιομηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, και λιτότητας - περικοπών για τους εργαζόμενους.
ü προπομπό των γενικότερων αντεργατικών επιδιώξεων για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επιμήκυνση του ωραρίου, συμπίεση του μισθού, επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους και απαιτεί συντονισμένο και ανεξάρτητο κίνημα για την απόκρουσή τους.
ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΤΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η πολιτική πυγμής της κυβέρνησης, αντλεί αλαζονεία και από την αδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος. Αδυναμία να υπερασπίσει τα εργατικά συμφέροντα, που σχετίζεται με τον προσανατολισμό του, τους στόχους τη λογική και την τακτική του.
Η ηγεσία της ΟΤΟΕ, με τον εγκλωβισμό στην αποδοχή των αναγκών κερδοφορίας των τραπεζών, της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού με εκπτώσεις σε δικαιώματα, της εφαρμογής του νόμου Ρέπα, οδηγείται όχι σε σύγκρουση για ανατροπή των αντεργατικών σχεδίων και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας αλλά σε προσπάθεια άμβλυνσης των επιπτώσεων και παζαρέματος του τρόπου και ρυθμού καρατόμησής τους. Ήδη από κυρίαρχες δυνάμεις της ΟΤΟΕ εμφανίζεται παραπληροφόρηση ότι το νομοσχέδιο δεν θίγει τους παλιούς, ενώ άλλες προαναγγέλλουν ότι ο αγώνας φθάνει στο τέλος ή πρέπει να περάσει σε πιο ήπιες μορφές.
ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Εμείς πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και να ανατρέψει το νομοσχέδιο. Αυτό απαιτεί ένταση – κλιμάκωση- γενίκευση και συντονισμό του αγώνα, ώστε να αποτελέσει πραγματικό οικονομικό και πολιτικό κόστος για τους τραπεζίτες και την κυβέρνηση. Και σημαίνει, εκτός από τις ακολουθούμενες από την ηγεσία της ΟΤΟΕ μορφές με τα ΜΜΕ και τους νομικούς, απαιτείται να μπει μπροστά στις ευθύνες της και να πάρει μέτρα για:
Ø Να γίνουν έκτακτες συνελεύσεις-συγκεντρώσεις των εργαζόμενων ανά σύλλογο, ανά νομό, ανά κατάστημα. Να εκλεγούν απεργιακές επιτροπές. Οι απεργοί να αποκτήσουν ουσιαστικό ρόλο.
Ø Να αυξηθεί η συμμετοχή στην απεργία (περιφρουρήσεις- περιοδείες). Να μην λειτουργούν οι τράπεζες (να σταματήσει η τακτική της ΟΤΟΕ, που εκτός του προσωπικού ασφαλείας, καλεί και απεργούς να δουλεύουν). Να κλείσουν όλα τα καταστήματα.
Ø Να εφαρμοσθούν δυναμικές μορφές, που εκφράζουν την αποφασιστικότητα του κλάδου να νικήσει (πτώση συστημάτων on-line, κλείσιμο μηχανογραφικών, καταλήψεις, μπλοκάρισμα ATM, ΔΙΑΣ κ.α.)
Ø Να υπάρξει συντονισμός των αγωνιζόμενων κλάδων. Να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις όλοι οι κλάδοι εργαζομένων, που θίγονται από τη σωρεία των εξαγγελθέντων αντεργατικών μέτρων (ωράριο, υπερωρίες, ελαστικές σχέσεις, συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου, ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα, κ.α.). Αυτό σημαίνει πανεργατικό συντονισμό γιατί κανένας κλάδος δεν μένει αλώβητος από την αντεργατική επίθεση. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν ευθύνες για τον κατακερματισμό των αντιστάσεων.
Ø Κανένας διάλογος. Να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, την ασφαλιστική ενοποίηση του κλάδου στις ανώτερες κατακτήσεις.
Παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για ίδια δικαιώματα σε :
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μισθούς στο επίπεδο των πραγματικών αναγκών της ζωής, λιγότερες ώρες δουλειάς, ίδια ασφαλιστικά όρια και παροχές.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9.00 π.μ. ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΤΑΣΗ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
protovouliatrap@in.gr, τηλ: 6973848654, 6945876644, 6932629829, 6978599700, 6977349605