14/6/05

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ 14/6/2005

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
Συνάδελφοι, - ισσες,
Το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην απεργία δείχνει την αγωνιστική διάθεση των τραπεζοϋπαλλήλων, ενάντια στα ασφαλιστικά-αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης-τραπεζιτών και τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε για να τα αποτρέψουμε. Εκφράζει τη διάθεση να κατοχυρώσουμε, επεκτείνουμε και διευρύνουμε ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλο τον ασφαλιστικά κατακερματισμένο κλάδο. Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να νικήσει, να εμπνεύσει και να συνεγείρει όλους. Ο κλάδος, που κέρδισε με αγώνες το πενθήμερο και το ενιαίο μισθολόγιο δεν μπορεί να επιτρέψει τον 21ο αιώνα να ξεπουληθούν τα δικαιώματα των νέων για ασφάλιση, να οδηγηθούμε όλοι σε συντάξεις πείνας στα εβδομήντα, να διαλύονται ασφαλιστικά ταμεία και να καταργούνται ωράρια, μισθοί και το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Από κοινού εργοδότες-κυβερνήσεις και ευρωπαϊκή ένωση θέλουν να μας οδηγήσουν σε ένα εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα για να αυξήσουν τα κέρδη του κεφαλαίου και να κατοχυρώσουν την κυριαρχία τους. Οι τραπεζίτες με τα τεράστια κέρδη από τα ληστρικά επιτόκια των δανείων, που έχουν πνίξει όλους τους εργαζόμενους, και από τη δική μας εργασία πρωτοστατούν στην επιχείρηση για συμπίεση του εργατικού κόστους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την ουσιαστική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη των ΜΜΕ, στήνουν την επιχείρηση στραγγαλισμού μας βαφτίζοντας τα δικαιώματα-προνόμια και την ελάφρυνση των τραπεζιτών από τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους-μέτρα για τη βιωσιμότητα. Ξέρουν ότι η διάσπαση των εργαζόμενων είναι το μέσο για την δική τους ευημερία. Και εμείς ξέρουμε ότι η ενότητα και ο αγώνας μας μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ
Για να νικήσει η απεργία μας απαιτείται να παρθούν μέτρα για συντονισμό και οργάνωση των κινητοποιήσεών μας, ουσιαστική ενημέρωση των εργαζόμενων, πρωτοβουλίες και καλέσματα και στο άλλο εργατικό κίνημα για συντονισμό και κοινό αγώνα υπεράσπισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Απαιτείται να ξεπεραστούν η ασάφεια και ο περιορισμός των ασφαλιστικών διεκδικήσεων σε αυστηρά κλαδικά επίπεδα. Τα παραπάνω προβλήματα βάζουν φραγμούς στην προοπτική νίκης του αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων.
Επιβάλλεται άμεσα, η ΟΤΟΕ μαζί με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να συγκαλέσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για: α) να γίνει ουσιαστική ενημέρωση και διάλογος για την πορεία του αγώνα μας, β) να συζητηθούν και να αποφασιστούν μέτρα για την καλύτερη οργάνωσή του, και γ) να εκλεγούν απεργιακές επιτροπές αγώνα, ανακλητές, που θα αποτελούν τον πυρήνα του συντονισμού των κινητοποιήσεων. Ταυτόχρονα, πρέπει να ενεργοποιηθούν ανάλογα και τα Νομαρχιακά παραρτήματα της ΟΤΟΕ για την οργάνωση της δράσης στην επαρχία και να ενεργοποιηθούν άμεσα τα απεργιακά ταμεία των πρωτοβάθμιων συλλόγων για ενίσχυση του απεργιακού αγώνα.
Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν . Η όποια υποχώρηση τώρα, θα ανοίξει το δρόμο για «χτυπήματα» στο σύνολο των εργατικών και κοινωνικών μας κατακτήσεων.
Συνάδελφοι, - ισσες,
Απαιτείται να δεσμευτούμε όλοι και κυρίως η ηγεσία της ΟΤΟΕ ότι ο αγώνας μας δεν γίνεται ούτε για να πάνε τα ειδικά ταμεία κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ, ούτε για εφαρμογή του αντιασφαλιστικού Νόμου 3029/02, ούτε για νεφελώδες περιεχόμενο στο δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης.
Θέλουμε ενιαίο ταμείο που να συμβάλλει στην ενοποίηση του κλάδου στις ανώτερες κατακτήσεις, να τις κατοχυρώνει και να τις επεκτείνει σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους. Διεκδικούμε:
âΣύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στην ηλικία των 55 και στα 20 χρόνια δουλειάς για μητέρες με ανήλικα ή εργαζόμενους σε ανθυγιεινά επαγγέλματα.
âΊδια όρια για όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς.
âΣύνταξη ίση με το μισθό εξόδου, συνδεδεμένη με τις αυξήσεις των μισθών των εν ενέργεια υπαλλήλων.
Γι αυτό ζητάμε :
âΝα καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
âΝα καταβληθούν στα ταμεία τα τεράστια ποσά, που έχουν κλέψει και συνεχίζουν να κλέβουν οι εργοδότες και το κράτος.
âΝα αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές στα επίπεδα των ταμείων της Εθνικής.
Με τις διεκδικήσεις και τον αγώνα μας θέλουμε να συμβάλλουμε, ώστε από κοινού όλοι οι εργαζόμενοι να κατακτήσουν Ενιαία Κοινωνική Ασφάλιση με αυτό το περιεχόμενο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 13 και 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Καλούμε εν ενεργεία και συνταξιούχους στο ανοικτό Γενικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ την Τρίτη 14 Ιουνίου στα γραφεία της (Σίνα και Βησσαρίωνος), ώστε με την παρουσία μας να πιέσουμε την συνδικαλιστική ηγεσία να προχωρήσει μέχρι τη νίκη, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
Καλούμε στην ανοιχτή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας μας την Τρίτη 14/6/2005, μετά το γενικό συμβούλιο.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ