16/12/04

ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Προς τ…………………………….


ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο γύρο της επίθεσης με στόχο την πλήρη αποδόμηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Οι «προτάσεις» Προβόπουλου και Σάλλα, έχοντας τη πλήρη κάλυψη ή και καθοδήγηση της κυβέρνησης της ΝΔ και την ανοχή της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, μαρτυρούν τις προθέσεις των τραπεζιτών και συνολικότερα του κεφαλαίου.
Η ΟΤΟΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία αντιμετωπίζουν με αμηχανία και κατακερματισμένα την κάθε νέα επίθεση, προβάλλουν το στόχο του Ενιαίου Επικουρικού, ενώ δείχνουν έτοιμοι να διαπραγματευτούν τα πάντα και αποδεικνύονται ανίκανοι να υπερασπιστούν τον κλάδο.
Οι τραπεζοϋπάλληλοι (εν ενεργεία και συνταξιούχοι), που αυτοπροσδιορίζομαστε ότι ανήκουμε στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, δεν έχουμε από κοινού συζητήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό. Πιθανόν οι προσεγγίσεις και οι στρατηγικές προτάσεις για το ασφαλιστικό είναι διαφορετικές. Όμως, εκτιμούμε ότι:
Είναι ανάγκη να επικοινωνήσουμε μέσα από ένα ζωντανό διάλογο και να ανταλλάξουμε απόψεις για το χαρακτήρα της επίθεσης και το τι προβλέπουμε.
Υπάρχει δυνατότητα να εντοπίσουμε και να στηρίξουμε κοινές θέσεις μιας και αυτά που μας ενώνουν (κοινή αγωνιστική στάση κόντρα στα κυβερνητικά και εργοδοτικά σχέδια, διαφοροποίηση από τη συναινετική και «υπεύθυνη» διαχειριστική λογική των επίσημων συνδ. κινήσεων, αντιμετώπιση του ασφαλιστικού με ευρεία οπτική συνδεδεμένο και με όλα τα εργασιακά θέματα, αλλά και όχι μόνο ως πρόβλημα του κλάδου των τραπεζοϋπάλλληλων) είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Είναι επιτακτικό να ανιχνεύσουμε δρόμους για συντονισμό ενεργειών, ώστε να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση του κλάδου σε αγωνιστική κατεύθυνση και στην ανεβασμένη παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, που εκτιμούμε ότι θα επηρεάσει σε θετική κατεύθυνση και το αποτέλεσμα των όποιων κινητοποιήσεων.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όσους εκτιμάτε την αναγκαιότητα μιας, τέτοιου περιεχομένου, συζήτησης και έχετε τη διάθεση να συμβάλετε στην αναζήτηση κοινών δρόμων πάλης (συνδικαλιστικές κινήσεις, ομάδες, ανεξάρτητους ή μεμονωμένους συναδέλφους) και

Σας καλούμε όλους να συζητήσουμε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου ώρα 7.00 μ.μ. στη Λέσχη του ΣΥΕΤΕ, Ακαδημίας 60, 5ος όροφος (πάνω από το Δικηγορικό Σύλλογο).




Εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα
protasiprooptik@in.gr