21/9/17

Από τη συγκέντρωση για το επικουρικό

Η συγκέντρωση εργαζόμενων και συνταξιούχων έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής στην πλατεία Κοτζιά ήταν μαζική, αφού συγκέντρωσε πάρα πολλούς συναδέλφους και συναδέλφισσες όλων των ηλικιών. Αποτύπωσε την ανησυχία που υπάρχει για το μέλλον των επικουρικών μας συντάξεων, που είναι άμεσα συνυφασμένο με τις δυνατότητες της επιβίωσης των περισσότερων απο μας, που τα βγάζουν με το ζόρι πέρα, εξ αιτίας των περικοπών που ήδη έχουν γίνει στις κύριες συντάξεις, την κατάργηση της 13ης σύνταξης και του δώρου Πάσχα και της άδειας.
Η συγκέντρωση δεν μπόρεσε να αποτυπώσει και τις αγωνιστικές διαθέσεις, αφού οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έκαναν τις ομιλίες τους και δεν ήθελαν να ακολουθήσει πορεία. Ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν όσο θα είναι σε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Φραγκιαδάκη. Μετά κατέβηκαν για να μας πουν ότι απλώς του έδωσαν το ψήφισμα και το διάβασε και ότι θα συνεχίσουμε. 
Είναι φανερό ότι θέλουν να διαχειριστούν τις εξελίξεις με τον τρόπο που συνηθίζουν και μας έχει οδηγήσει σε ήττες. Ανάθεση στις ηγεσίες, περιθωριοποίηση των συναδέλφων και διαβουλεύσεις πίσω από τις πλάτες μας.