15/6/06

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Καταγγέλλουμε την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών την 6η μέρα της απεργίας τους για θεσμικά αιτήματα, που αφορούν το μέλλον της εργασίας τους και την κατάσταση των ασφαλιστικών τους ταμείων. Στηρίζουμε τον αγώνα τους και τις αποφάσεις τους.
Η ενέργεια αυταρχισμού και αδιαλλαξίας της κυβέρνησης πλήττει το δικαίωμα της απεργίας και αποτελεί κτύπημα για όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους. Οι μάσκες της ήπιας προσαρμογής και της κοινωνικής ευαισθησίας πέφτουν.
Ο αγώνας των ναυτεργατών, των απολυμένων των εργοστασίων Πειραιά, Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης χώρας είναι κοινός με τον αγώνα των τραπεζοϋπάλληλων και των υπόλοιπων εργαζόμενων για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, που καταπατούνται από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Είτε πρόκειται για απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων, είτε για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, είτε για την καταπάτηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρόκειται για την ίδιο στόχο εργοδοτών, κυβερνήσεων, Ε.Ε., που θέλουν τον εργαζόμενο φτηνό, ευέλικτο, χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα σε ένα εργασιακό μεσαίωνα κατακερματισμού και αποδιοργάνωσης των συλλογικών ρυθμίσεων και δικαιωμάτων.

Καλούμε:
ü Την ΟΤΟΕ να συμμετέχει στη στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη 15-2-2006 και τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, προκηρύσσοντας στάση εργασίας 12.00΄-3.15΄ για τα καταστήματα τραπεζών του Πειραιά. Επίσης, να προχωρήσει άμεσα σε σύγκληση ανοικτού Γενικού Συμβουλίου για προκήρυξη απεργίας με μέτρα στήριξής της και κόστους για τους τραπεζίτες.
ü Τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τη ΓΣΕΕ να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες για συντονισμό και κοινό πανεργατικό αγώνα όλων των εργαζόμενων.
ü σε κοινό αγώνα όλους τους εργαζόμενους της χώρας υπερβαίνοντας τον τεχνητό κατακερματισμό.


15.2.2006


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ