30/11/05

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ
ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΤΩΝ ΔΕΚΟ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τ……………………………………

Από κοινού κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ , ΠΑΣΟΚ προωθούν μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, το ωράριο και το μισθό, πρώτα από όλα σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, επιδιώκοντας συναίνεση είτε με τη θεωρία των προνομιούχων είτε με εξαγορά συνδικαλιστών και «ανταλλάγματα», είτε με σαλαμοποίηση των μέτρων και κατακερματισμό των εργαζόμενων.
Σε μας είναι σαφές ότι θα ακολουθήσουν μέτρα συμπίεσης των εργατικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επίσης, είναι σαφές ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες όλων των σωματείων και ομοσπονδιών των χώρων μας δεν μπορούν να δώσουν αποτελεσματικά τη μάχη για υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών μας δικαιωμάτων.
Θεωρούμε ότι οι δυνάμεις που υπάρχουν στους χώρους μας μπορούν να συζητήσουν και να διερευνήσουν τρόπους κοινής δράσης με στόχο να συμβάλλουμε στο φρενάρισμα της επίθεσης και στην προβολή και διεκδίκηση ενός πλαισίου εργατικών διεκδικήσεων από την μεριά μας.
Σας καλούμε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2005, ώρα 4.00, στην αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος και Σϊνα).
Η ενωτική και συντονισμένη δράση των δυνάμεων μας στους δικούς μας κλάδους, είναι αναγκαία και ως μέσο συμβολής στον απαιτούμενο ευρύτερο πανεργατικό συντονισμό. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ